onsdag 1 augusti 2012

OS skandalen

Ser man på OS så har man väl knappast undgått att se eller höra om skandalen på Badmintonsidan, såg en krönika på Svt om den som jag tyckte var riktigt bra, hittade igen länk till den men det här är iaf själva storyn:

http://www.svt.se/os/badminton/atta-spelare-diskvalificerade

Krönikan gick ut på att även om det var väldigt osportsligt så är det inget nytt fenomen, Sverige spelade kanske inte riktigt för full mot Slovenien i hockey för ett par år sen t.ex.

Man hade dessutom tagit upp att detta kunde bli ett problem, men ingen hade lyssnat eller orkat göra något åt det iaf...

Tycker att det är dj-vligt tråkigt iaf, man vill ju se spännande matcher under hela OS, men samtidigt är det kanske för mycket begärt att alla ska satsa hundra hela tiden, man vill ju gärna att det ska ha något extra kvar till finalen, tänker på 100 meter i friidrott t.ex.

Och man vill ju komma till finalen också och om man har större chans att göra det om man förlorar en match är det väl inte så konstigt om man försöker göra det också.

Sen kan man ju fundera på det här med "harar" och hjälpcyklister också, är det något man ska ha? De har ju ingen chans att vinna, men tiderna blir ju bättre och det är ju alltid roligt om någon kan slå något rekord under OS.

Det står ju i stadgarna att det viktigaste inte är att vinna, utan att kämpa väl, tyvärr är det nog inte så längre, men jag älskar verkligen de som ger allt utan att ens ha en chans, vem minns inte: Eddie Edwards, eller Eddie the Eagle som han kallades, här har ni en länk om honom och några fler antihjältar:

http://www.dn.se/sport/os-2010/antihjaltarna-vi-alskar-att-se


                             Bilden är från: dn.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar